top of page

Flåklypa Tidendes Opera vol. 2

I 2023 gjorde Kristian rollen som Reodor Felgen på Opera di Setras nyskrevne opera om Flåklypa-miljøet. En humoristisk fremstilling av Kjell Aukrusts univers, blant annet kjent gjennom hans lange humoristiske og fiktive avisartikler om denne rare bygda oppi fjellheimen.


I år skal Kristian tilbake til Opera di Setra for å være med på vol. 2 av denne operaen. Det er skrevet mer musikk, og eller vil fjorårets publikum kjenne igjen mye av ablegøyene på scenen.
Opera di Setra (OdS) skriver dette om oppsettingen:


«OdS har alltid vært opptatt av det lokale tilsnittet i sine forestillinger. I 2019 skrev vi om Den Glade Enke til å omhandle fylkessammenslåingen mellom Hedmark og Oppland. Forestillingen ble nominert til kritikerprisen samme år. Tryllefløytene ble til en tyrirot med huldra og underjordiske på scenen, og hvem husker vel ikke greven i Figaros Bryllup som kom i en Massey Ferguson 135 og skulle på seter-spa i 2014? Når en ny opera skulle skrives var derfor Kjell Aukrusts verden naturlig å se nærmere på.


Ronald Rørvik og Toni Herlofson har vært regissør og koreograf hos OdS siden 2014. Begge har et nært forhold til Aukrust sin verden og Toni Herlofson var koreograf på Flåklypaballetten ved DNO&B . De har, sammen med komponist Eva Holm Foosnæs gjort et utvalg i historier fra Flåklypa-universet og satt det sammen til en opera. Ingen av de tre nevnte er fra Østerdalen, men har alle fått sterk tilknytning til Nord-Østerdalen med sine langstrakte daler hvor vi finner igjen Aukrust sine fortellinger og disputtene mellom Slidre og Alvdal kjent gjennom bla. filmen «Herfra til Flåklypa». Mens i den virkelige verden er det kanskje Tylldalen som er «Slidre»? Å velge Aukrust som utgangspunkt er en salgs «forsoning» mellom å finne identitet i våre lokale omgivelser og sette til live en nykomponert moderne opera i et bygdesamfunn.»


Libretto: Ronald Rørvik og Toni HerlofsonMusikk: Eva Holm FoosnæsEtter avtale med Aukruststiftelsen og Huset Aukrust

9 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page