top of page

RingsakerOperaen: La Boheme

Tirsdag 8. november er det duket for premiere på Puccinis La Boheme ved RingsakerOperaen. Sofia er regiassistent og inspisient i denne produksjonen.Regissør Marit Grytnes Dullaert skriver dette på RingsakerOperaens nettside:

"Velkommen til Puccinis uendelig vakre La bohème og vårt Bohemia!

Dette Bohemia er inspirert av en epoke på 1800-tallet der flere bohem miljø vokste fram ikke bare i Paris hvor Puccinis opera opprinnelig ble satt, men også her i Norden; de politiske Kristiania bohemene i Oslo, forfatterne og poetene som utgjorde Klara bohemene i Stockholm og de skandinaviske kunstnerne Skagensmalerne i Danmark.

Sentralt i handlingen står kjærligheten mellom syersken Mimi og poeten Rodolfo- men også kjærlighet til kunsten, til naturen, til livet! Bohemene fulgte sitt bankende bohem-hjerte, og rettet seg ikke etter samfunnets regler og normer. Et fargerikt og tilfredsstillende liv på mange måter, men også et liv i sterk kontrast til resten av samfunnet med de konsekvenser det har.

Med en smittsom, ungdommelig livsglede, en handling som rører til både tårer og latter og musikk som er lett å elske, har Puccinis verk blitt en av operaverdenens mest spilte operaer."


25 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page