top of page

Festspillene i Bergen: Tosca

Sofia er inspisient når Festspillene i Bergen åpnes med en konsertant fremførelse av Puccinis Tosca i Grieghallen onsdag 24. mai. De tre hovedrollene bekles av Lise Davidsen, Bryn Terfel og Freddie De Tomasso.Ingrediensene i Puccinis opera kunne fylt en tv-serie, men foregår i løpet av et tett døgn i Roma i juni 1800. Når kunstmaleren Mario Cavaradossi mistenkes for å skjule en politisk rømling, øyner den sadistiske politisjefen Scarpia en sjanse til å fakke både opprøreren og Cavaradossis kjæreste, den berømte operasangeren Floria Tosca. Men hverken Scarpia eller Tosca skyr noen midler for å få det som de vil.   

Festspillene i Bergen åpner med en konsertant versjon av operaen, som inneholder både gripende duetter og noen av verdens mest berømte arier, deriblant Vissi d'arte, vissi d'amore («Toscas bønn») og E lucevan le stelle («Tårn-arien»).   

Sopran og festspillmusiker Lise Davidsen gjør her sin scenedebut i tittelrollen. Toscas revolusjonære elskede fremstilles av den britisk-italienske tenoren Freddie De Tommaso, og Romas onde politisjef portretteres av den walisiske bassbarytonen Bryn Terfel.  

Under årets åpningsforestilling står det fatale trekløveret på scenen sammen med blant annet Bergen Filharmoniske Orkester og KorEdvard Grieg Kor og Guttekor


De utsolgte forestillingene spilles 24. og 26. mai.


Kilde: fib.no

25 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commenti


bottom of page